نسبت به نوع آزمایش ها ممکن است زمان لازم ناشتا بودن و متفاوت باشد. آزمایش هایی که ناشتا بودن ضروری نیست، حداقل 5 ساعت لازم است. بعضی آزمایشات احتیاج به 8 الی 10 ساعت، 10 الی 12 ساعت، 12 الی 14 ساعت ناشتا بودن دارند. برای نوزادان هم باید قبل از نوبت اول شیردهی جهت انجام آزمایش مراجعه کنند
در این مورد برای قطع نمودن مصرف داروهای خود با پزشک خود مشورت کنید.
برخی از آزمایشات برای ایجاد اطمینان بیشتر و ارزیابی بیمار در دوره های مختلف و طبق توصیه پزشک، باید تکرار شده و یا نتایج مقایسه گردد
با توجه به نوع آزمایش ها ممکن است ناشتا بودن الزامی نباشد، در آزمایشات خونی مثل آزمایش قند، چربی، تری گلیسرید ناشتا بودن لازم است.
خیر اما توصیه می شود از صرف نمودن غذاهای چرب اجتناب گردد.
میزان ویتامین دی در فصول پاییز و زمستان در پایین ترین سطح خود قرار دارد( از ماه سپتامبر تا مارس) این زمان بهترین وقت برای انجام آزمایش VD3 می باشد
خیر ولی توصیه می شود اولین نمونه صبحگاهی جمع آوری شود.
مابین ساعات ۶:۳۰ الی ۱۰ صبح ترجیحا صبح بعد از بیدار شدن و عدم انجام ورزش و فعالیت های بدنی. برای پیشگیری ازتاثیرات گرسنگی بر نتیجه آزمایش ، نباید ناشتایی بیش از 14 ساعت ادامه یابد.
در مورد آزمایش تیروئید ناشتا بودن لازم نیست ولیکن به این دلیل که برخی غذاها و مواد خوراکی (چربی ها و افزایش چربی خون) می تواند بر روی جواب آزمایش تیروئید تاثیر گذار باشد بهتر است حداقل دو، سه ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورید و نیز به این دلیل که گرسنگی نیز بر روی پاسخ آزمایش تیروئید تاثیرگذار است حداکثر ۱۶ ساعت قبل باید غذا خورده باشید.
اگر به صورت ناشتا برای آزمایش می روید از ورزش کردن یا استفاده از سیگار و آدامس و غیره خودداری کنید.
برای اندازه گیری هورمون های مربوط به غربالگری سلامت جنین لازم نیست که خانم باردار ناشتا باشد فقط ۴-۳ ساعت پیش از خون گیری به غیر از مایعات، وعده غذایی دیگری میل نشود. در هر زمان از شبانه روز امکان خون گیری برای آزمایش های مذکور وجود دارد.
همیشه نوع و زمان آزمایش های غربالگری سلامت جنین را پزشک زنان تعیین می نمایند. در تعیین نوع آزمایش های غربالگری، عوامل و متغییر های گوناگونی مانند سن، نوع بارداری، سابقه سقط و بارداری با روش های مصنوعی … تاثیر گذار است.
مهمترین هدف انجام غربالگری سلامت جنین پیدا کردن موارد احتمالی ابتلا جنین به سندرم داون (تریزومی ۲۱)، سندرم ادوارد (تریزومی ۱۸) و نقایص لوله عصبی باز (ONDTs) است.
هدف دوم این آزمایش ها عبارت است از:
تشخیص بیماری ایکتیوزیس (ichthyosis) وابسته به کروموزوم- X که با پایین بودن سطح استریول (uE3 ) مشخص می شود.
تشخیص سندروم (SLOS Smith Lemil Optiz)، نارسایی غده فوق کلیه جنین به دنبال پایین بودن سطح استریول غیرکونژوگه uE3 افزایش سطحAFP ، BhCG، inhibin A و یا کاهش سطح PAPP-A و یا استریول غیرکونژوگه uE3 می تواند نشانگر احتمال بروز Pre-Eclampsia) مسمومیت حاملگی در سه ماهه سوم بارداری)، رشد ناقص داخل رحمی (IUGR) و یا جدا شدن زودرس جفت (دکلمان جفت) باشد.
اندازه گیری چین پشت گردن جنین(NT)، برابر یا بالاتر از ۵/۳ میلی متر نشانگر خطر بالا برای ابتلا جنین به سندرم داون و یا نقایص قلبی مادرزادی است. باید به این مادران پیشنهاد شود که در هفته های ۲۰-۱۸ بارداری برای تهیه اکوکاردیوگرام از جنین و سونوگرافی تفصیلی (آنومالی اسکن) اقدام کنند.
